Over dit initiatief

Provinciale Staten van Groningen nodigden alle reizigers uit om hun mening te geven over de voorzieningen die zij wensen op de 32 bestaande OV-knooppunten in de provincie Groningen. Dit kon van 7 tot en met 16 juni 2017.  De Staten hebben reizigers om hun mening gevraagd omdat deze vervoersknooppunten de komende jaren worden opgewaardeerd tot 'Hubs'.  Een Hub is een belangrijke schakel in een snelle en comfortabele reis. Het moet een aangename plek worden om over te stappen van het ene vervoersmiddel naar het andere. Op 21 juni 2017 debatteerden de Staten over de inrichting van deze Hubs tijdens de commissievergadering Mobiliteit. De reacties van reizigers waren een belangrijke bron van informatie voor Statenleden. In een korte film (8 minuten), opgenomen tijdens de commissievergadering op 21 juni vertellen Statenleden van alle politieke partijen wat ze met de reacties van reizigers willen doen.  

'Kies voor Groningen'

Met dit initiatief willen de Staten van Groningen op een laagdrempelige manier inwoners de gelegenheid geven om ook online een mening te geven en in gesprek te gaan met Statenleden. Voorheen was dit alleen mogelijk door in te spreken tijdens een vergadering op het provinciehuis of door een email of brief te sturen aan Provinciale Staten. Het initiatief maakt onderdeel uit van de campagne 'Kies voor Groningen', waarmee de Staten meer mensen willen interesseren voor de provinciale politiek en het inwoners makkelijker willen maken om in contact te komen met hun volksvertegenwoordigers. Ook hopen de Staten dat dit een positief effect heeft op de opkomst bij de volgende verkiezingen van Provinciale Staten in 2019. Provinciale Staten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners gebruik maken van hun recht om te stemmen en daardoor mee bepalen hoe de provincie wordt ingericht. In de periode waarin de website was opengesteld (7 t/m 16 juni) waren Statenleden regelmatig aanwezig op het digitale platform om te reageren op geplaatste reacties.

Wat doen de Staten met mijn mening?

Alle binnengekomen reacties zijn aan de Statenleden gestuurd die op 21 juni 2017 debatteerden met elkaar en met de Gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer over de Hubs. Op 21 juni 2017 debatteerden de Staten over de inrichting van de Hubs tijdens de commissievergadering Mobiliteit. De reacties van reizigers waren een belangrijke bron van informatie voor Statenleden. In een korte film (8 minuten), opgenomen tijdens de commissievergadering op 21 juni vertellen Statenleden van alle politieke partijen wat ze met de reacties van reizigers willen doen.  Op 12 juli nemen Provinciale Staten een besluit over het budget dat ze beschikbaar gaan stellen voor de Hubs in 2017 en 2018.

Wat is een Hub?

De komende tijd gaan we aan de slag met het opwaarderen van bestaande OV-knoopunten tot 'Hubs' zodat het wachten en overstappen voor reizigers aangenamer en makkelijker wordt.  In de video ziet u wat een Hub is en wat we allemaal gaan doen. Wilt u direct uw mening geven over voorzieningen die u wenst op de toekomstige Hub bij u in de buurt? Ga dan direct naar Hubs van A-Z en geef uw mening. 

Hubs van A-Z