Stadskanaal

Bedankt voor het vertellen van uw wensen voor de Hub Stadskanaal

Hoe ziet de Hub Stadskanaal eruit en wat zijn de plannen?

De toekomstige Hub Stadskanaal is het busstation Stadskanaal. Op deze Hub komen meerdere streekbussen langs richting Winschoten, Vlagtwedde, Ter Apel, Groningen en Emmen langs. Op deze kleine Hub staan abri's (bushokjes) en er zijn fietsenstallingen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto's. Planning voor de opwaardering: 2018-2022.

Locatie van de Hub Stadskanaal

Reacties van bezoekers

  • Erik deuling
  • woensdag 07 juni 2017
  • 18:45

  Graag droog staan uit de wind en zitplaats in de bus

  • J.de Raaf
  • woensdag 07 juni 2017
  • 23:28

  een DRIS (onbegrijpelijk dat deze ontbreekt op een busstation)

  • Willem Dam
  • donderdag 08 juni 2017
  • 10:12

  Allereerst Dank voor het bieden van deze mogelijkheid om reactie te kunnen geven.

  Ik zou graag de volgende verbeteringen willen zien bij de HUB Stadskanaal.

  Droog en uit de wind kunnen staan, zou bijvoorbeeld via een soort van semi-overdekte restauratieve voorziening (pannenkoek, stampot, nasi/bami, snack, droge worst, hangfruit en koffie, chocolademelk, thee etc.)kunnen waarin ook toiletten kunnen worden ondergebracht. Maar ook posters kunnen hangen van het theater, de bioscoop en andere evenementen die plaats vinden in een straal van ca 10 km van het Busstation. Eventueel een mooi aquarium met vissen. Telefooncel.

  Actuele aankomst en vertrektijden via DRIS, maar dan ook graag melden als een bus uitvalt door (ver)storing!

  Een kaart waarop wordt aangegeven waar de bussen heen gaan. Kan reden zijn om de auto een dagje te laten staan.

  Plattegrond van het winkelcentrum. Waar bijvoorbeeld elektrische fietsen te huur zijn, net als de Snikke en de Jatrie.

  Vacaturebord.

  Gevonden voorwerpen rek.

  Iets van een gedicht/verhaal over de rijke historie van het gebied. Aangevuld met wat er nu voor projecten spelen.

  Een paar vlaggenmasten mét vlaggen/baniers.

  Een spiegel voor de buschauffeur, kan die af en toe even knipogen naar zichzelf ;)

  Een scherm met headlines van DVHN, De Stentor etc. uit die regio. Eventueel aangevuld met mogelijkheid om (proef)abonnement af te sluiten.

  Een brievenbus en eventueel automaat voor postzegels.

  Watertappunt van het Waterbedrijf Groningen.

  Speelpunt voor leeftijdscategorie < 7 jaar.

  Webcam.

  Een mediapunt.(Voor NPO, RTL, SBS etc.)

  Oplaadpunt mobieltje.

  Oranje, rode en roze klimrozen (voor de bijen.)

  Meditatiepunt.

  Een keer per jaar OVday.

  Plek voor internationale bussen als Eurolines en Flixbus. (Oa vliegveld Bremen.)
  Speciale halte voor de Koninklijke Bus.

  Plek om je paard te kunnen stallen en verder te kunnen gaan met de bus.

  Iets interactiefs als een planetarium of andere tijdelijke tentoonstelling over aardbevingsbouwen etc. (Wel iets wat een aantal maanden staat.)

  Een bus-koffie ticket alla de aanbiedingen van de Spoordeelwinkel. Misschien ook icm bijvoorbeeld Martinitoren beklimmen of uurtje met de Snikke rondvaren etc.

  Een (nutteloze) deurbel, om te kunnen deurbellen als je dronken bent of je verveelt oid.

  Een intelligent intercom waar je tegen kunt praten tegen eenzaamheid.

  Een oude caravan met daarin een mysterieuze waarzegger of
  Een Qliner naar Assen (via N374(langs Nieuw Buinen), N379) die ook écht aansluit op de ICtrein naar Rotterdam van vroeg tot laat.
  En eventueel via Musselkanaal, Valthermond, Emmen, Zweelo/Aalden een (snel)busdienst naar Hoogeveen.

  Tenslotte nog dit, ik heb de bovengenoemde suggesties en ideeën specifiek bedacht voor de hub(busstation Stadskanaal) ik wens daar respect en waardering voor te ontvangen(bejegening), dat ideeën die niet daar kunnen worden uitgevoerd zonder motivering 'zomaar' wel bij andere hubs worden gerealiseerd.

  Ik dank U voor Uw aandacht.

   • Joop van Hengelen
   • maandag 12 juni 2017
   • 11:52

   Geachte Willem Dam,

   Ook ik ben dankbaar voor het kunnen geven van feedback op de Hubs in onze omgeving en wellicht wat inspraak hebben in de verzorging van ons mooie gebied.

   Na het zorgvuldig gelezen te hebben van uw reactie, moet ik concluderen dat u de meeste zaken heeft opgenoemd die ook mij aanspreken. Toch zijn er nog enige details die ik graag wil toevoegen aan uw reactie om zo een nog betere feedback te realiseren.

   Ten eerste over uw restaurant. Het blijkt dat u volledig bent ingesteld op een gezonde samenleving, maar velen in mijn omgeving consumeren toch vaak anders. Speciaal voor deze enquette ben ik de eet en drink gewoonten van de omgeving Stadskanaal gaan volgen. Het is mij opgevallen dat het consumeringspatroon per uur verandert.
   In de ochtend eten mensen vooral brood, met eventueel een beleg. Maar later gaat men massaal over op de vleeskroket (tegen een uur of 11). Ook is mij mogen opvallen dat in den ochtend de mensen vaak Fristi drinken (ook al is dit beperkt tot een bepaald leeftijds limiet). Ik zou daarom deze twee items nog willen toevoegen aan uw netjes opgestelde lijst.

   Over de paardenstallen wil ik graag opmerken dat het handig en leuk zou zijn als er mensen in dienst genomen worden die werkelijk paarden kunnen verzorgen. Deze kunnen dan tegen een kleine vergoeding betaald worden. Misschien zelfs een nieuwe OV paard? Inclusief paaltje waar je in kunt loggen en dat een dorpbewoner je de leukste plekjes van de stad laat zien.

   Naast een overkapping of windscherm wil ik graag ook aandacht vragen voor een zonnescherm. Vaak is de zon zo scherp dat ik in de verkeerde bus stap, wat natuurlijk vervelend is voor ons allemaal. Daarnaast is de zon een dodelijke laser die de leeftijd van mensen behoorlijk terug jaagt.

   Mijn 8 jarige zoon vond het idee van een speelpark wel erg mooi, maar dat hij nou net niet toegelaten mocht worden werd hem teveel. Misschien de leeftijd limiet aanpassen tot 10 jaar? Daarnaast wil ik u wijzen op de definitie van racisme.

   Het is inderdaad een leuk idee om een oude waarzegger in te zetten (in een caravan) om de bustijden te voorspellen. Niet alleen is dat leuk voor de passagiers, maar ook de gemeente bespaard daarmee behoorlijk wat geld voor een digitaal bord. De waarzegger moet wel Karbonkel worden genoemd.

   Er moet ook een leeftijdslimiet voor de webcam komen. Misschien is het een mogelijkheid om deze te koppelen aan vertrouwde websites, zoals omegle.

   Daarnaast wil ik mijn eigen ideeën ook op een rijtje zetten.

   Om tegen de stadsdrang in te gaan wil ik voorstellen een kweekkas te plaatsen waarin mensen die vaker met de bus zichzelf vervoeren een plant kunnen kweken. Hierbij verhoogt de interactie met elkaar en zal de samenleving tot een hogere order gebracht kunnen worden. Het moet daarbij wel verboden zijn om wortels te planten, want deze zijn oranje.

   Het plaatsen van een sauna en zwembad met Oosters massagehuis is ook een must. Het rustgevoel kan daardoor diep in de stad binnendringen.

   THBO, de tweede hulp bij ongevallen met naast de EHBO aanwezig zijn, voor het geval iemand over een stoepje struikelt (waarbij deze zijn kleine teen gevaarlijk pijnlijk kan bezeren).

   Graag ook een multicultureel godsdienst geloofigheidshuis kapel kerk synagoge. (De allombekende MGGKKS). Waarin men met elkaar over verschillende godsdienstige overtuigingen meningen kunnen delen. Ook het geloof van het vliegende spaghetti monster moet erin verwerkt worden.

   Opgevoerde Monorail Segways moeten worden aangerijkt als vervoersoptie naar het binnenstadscentrum van Stadskanaal.

   De sportievelingen onder ons moeten ook aan hun trekken komen, daarom introduceren we de tokkelbaan.

   Voor de veiligheid van de samenleving wil ik graag naast een condoom automaat een nucleaire schuilkelden voorstellen (onder de 80 jaar). In deze kelder moet ook friet en fristi aanwezig zijn.

   Ook moet er dagelijks Zanger Bob vleeskroket afgespeeld worden en andere hoogstaandjes van de Nederlandse muziekcultuur. (Ook: de heideroosjes smeltende paashaas).

   Daarbij wil ik deze reactie afsluiten. Ik hoop spoedig van U nog een reactie te krijgen.

   Hoogachtend,
   Joop.

    • Willem Dam
    • donderdag 15 juni 2017
    • 04:24

    Beste Joop,

    Dank voor Uw reactie en toelichting. Uiteindelijk is het aan de provincie Groningen om ook aan de hub Stadskanaal tijd, aandacht én geld te besteden.

    Ik wens van harte dat Hub Stadskanaal dat ook lukt, door alle bijdragen die hier worden geleverd.

    Vriendelijke groet,

  • Evelien
  • donderdag 08 juni 2017
  • 14:20

  Een toilet zou handig zijn. Dit wad er een aantal jaar geleden ook. Toen er nog een info punt zat.
  Opzich vind ik dat ze dat kantoortje wel weer kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een mini Hema in te doen met eet/drink gelegenheid. En zo kan je dus ook naar het toilet.

  Verder van die elektrische borden inderdaad dat je ziet over hoeveel minuten de bus komt

  Wat meer overdekt zodat je niet staat kou te kleumen in de winter.

  Een paar hele grote gekleurde bloempotten met mooie bloemen er in. En wat meer abri's. Het Is er nu een beetje kaak vind ik.

  • Tea Panneman
  • vrijdag 09 juni 2017
  • 13:46

  Ik zou het volgende graag willen zien: Voor alle Hubs in Groningen en Drenthe
  - toiletgroep
  -overdekte zitplaatsen (liefst een volledig ingerichte ruimte!)
  - Dit alles natuurlijk Rolstoelvriendelijk en vriendelijk voor blinden-,en slechtzienden.
  -WIFI
  -plek waar hapje en drankje te koop is
  - DRIS
  -persoon die hulp kan geven met vragen over ov, chipkaart, praktische hulp bij het reizen en die
  bekend is met verschillende beperkingen van doelgroepen vervoer: autisme, diabeet, hartklachten,
  epilepsie enz.
  - Gezien het doelgroepen vervoer: EHBO-er incl. AED
  -Hub moet niet te kleine locatie zijn zoals hoogkerk... of een bushalte gewoon langs een weg in de middle of nowhere..... Daar zou ik niet willen wachten, zeker niet als het donker is....niet fijn,niet veilig.
  - goede plekken voor taxi om te wachten en als in en uitstapplek ( Ook voor grote rolstoelbussen.)
  -Goede parkeergelegenheid en fietsenstalling bij alle hubs in de provincies.
  -met vriendelijke groet

  • Johan Baas
  • maandag 12 juni 2017
  • 11:01

  toilet, kiosk, gratis wifi

  • Camille
  • maandag 12 juni 2017
  • 11:32

  Op dit busstation mis ik de volgende onderdelen:
  - Beschutte wachtruimte
  - DRIS-panelen (digitale panelen wanneer volgende bus gaat)
  - Overzicht centrum + haltes
  - knop voor blinden wanneer welke bus gaat.

  • Robert
  • maandag 12 juni 2017
  • 11:37

  Snel met een reguliere trein aansluiten op het landelijke net. En dan door naar Emmen.
  Voor de STAR de oude verbinding met Assen heraanleggen.

  • meini rikkert
  • maandag 12 juni 2017
  • 14:47

  Een openbaar toiletgebouw en een fietsenstalling het liefst een bewaakte stalling

  • Linda Ottens
  • maandag 12 juni 2017
  • 18:35

  AED, toilet, beschutte wachtplek, oplaadpunt, verlichting

  • Emilio
  • woensdag 14 juni 2017
  • 01:43

  Een OV oplaadpunt die 24/7 bruikbaar is. DRIS, liefst met een zwaailicht voor als de chauffeur z'n sjaggie nog niet op heeft of nog niet klaar is met z'n weekend bespreken met z'n collega.

  • Jeu Aben
  • vrijdag 16 juni 2017
  • 09:01

  Zou liever een treinverbinding naar Groningen zien ...

  • te velde
  • vrijdag 16 juni 2017
  • 10:43

  Heel graag een toilet!!!!!!

  • Tiffany
  • vrijdag 16 juni 2017
  • 12:39

  In Stadskanaal zou een verwarmde plek moeten komen om in de winter te kunnen wachten of als het regent, daarnaast een kiosk, oplaadpunten voor je ov, duidelijke vertrektijden en leukere sfeer creeeren dan wat het nu is